Veelgestelde vragen

Over het product

Nee. De wax die in C-lights natuurlijke theelichten wordt gebruikt, is uitsluitend van plantaardige oorsprong. Verkregen vanuit verantwoord geteelde soja, raapzaad en/of andere cultuurgewassen.

C-lights theelichten worden enkel gemaakt van natuurlijke materialen, geproduceerd op zonne-energie (hernieuwbare energie) en volledig klimaatneutraal, dus ook CO2 neutraal, vervoerd van de fabriek in Litouwen naar onze centrale opslag in Nederland. Ook de bezorging aan jou gebeurt volledig klimaatneutraal.

De cup is gemaakt van organische materialen zoals bijvoorbeeld suikerriet en/of andere melkzuren van plantaardige oorsprong. Deze cup is uitvoerig getest en gecertificeerd door TÜV Austria en volledig industrieel composteerbaar (voor meer informatie over de wegwerpinstructies zie verder in de veelgestelde vragen sectie of op de productpagina).

De wax die wordt gebruikt is 100% plantaardig en gemaakt van soja, raapzaad, koolzaad of andere cultuurgewassen. Er wordt alleen wax gebruikt waarvan de gewassen op een verantwoorde manier zijn geteeld. Daarnaast worden er geen dierlijke vetten gebruikt in onze theelichten en zijn daarom volledig Vegan.

De lont is gemaakt van gecertificeerd eco-katoen en zorgt naast een mooie en stabiele vlam dus voor een milieuvriendelijke verbranding van de wax. Door de kwalitatieve lont ontstaat er geen roet in huis. Wel zo prettig voor je mooie muren en plafond. Hierdoor hoef je dus minder te schilderen.

Het enige dat minder duurzaam is aan C-lights is de kleine metalen lonthouder welke nodig is voor een veilige verbranding.

Nee. De lont (pit) is het belangrijkste deel van de kaars om er onder andere voor te zorgen dat een kaars niet roet. Onze 100% eco-katoenen lont is van hoge kwaliteit waardoor er geen roet ontstaat tijdens het branden.

Nee.

De cup is gemaakt van planten en andere natuurlijke ingrediënten. De biomassa die voor de productie ervan wordt gebruikt, is afbreekbaar en geschikt voor industriële compostering. De Oostenrijkse TÜV heeft de composteerbaarheid getest en geaccrediteerd volgens een industrieel proces genaamd 7P2159. Ons product vraagt een composteertijd van 10 weken bij 100 graden Celsius en 1 Newton druk. Om de cup composteerbaar te maken, moet de metalen lonthouder worden verwijderd. Deze kleine metalen plaat is nodig voor een veilige vlam. Je kunt deze plaat weggooien bij het restafval of bij het plastic (afhankelijk van jouw gemeente). Na dit proces zal het enige residu zuiver water zijn – zonder uitstoot van giftige stoffen.

Er zijn slechts enkele locaties waar afval industrieel wordt gecomposteerd. Er is nog geen geschikt systeem voor het verzamelen, sorteren en composteren van bioplastic welke tevens de benodigde tijd neemt tot volledige compostering. Aangezien dit het ontbrekende deel is in de levenscyclus van het product, is het product dat we hebben gemaakt niet precies zoals we wilden. Wij zijn er zeker van dat dit een tijdelijk probleem is en in de nabije toekomst zal worden opgelost.

Vooralsnog dien je de cup bij het restafval weg te gooien of te verbranden in de openhaard nadat je de metalen lonthouder hebt verwijderd.

Ja. Bij het branden van kaarsen is het van groot belang om altijd alle veiligheidsregels in acht te nemen. Aangezien de cup van C-lights gemaakt is van planten en andere natuurlijke ingrediënten is het belangrijk om te voorkomen dat de cup zou kunnen ontvlammen. Bij het design van C-lights is er voor gezorgd dat de lonthouder niet naar de wand van de cup kan drijven door een gepatenteerd systeem. Tevens zorgt de kleine metalen plaat en de eco-katoenen lont voor een veilige en kwalitatieve vlam.

Zie de veiligheidsicoontjes op onze verpakkingen. Kun jij herleiden wat ze allemaal betekenen? Hier een aantal belangrijke voorbeelden: gebruik altijd een (niet-brandbare) theelichthouder, zet de kaarsjes niet op de tocht of continue luchtstroom, zet ze op een vlakke ondergrond met voldoende afstand tussen de kaarsjes en niet in de buurt van brandbare materialen. Laat kaarsen nooit onbeheerd branden en let op met kinderen of huisdieren in de buurt.

Bij normaal gebruik volgens de veiligheidsvoorschriften kun je C-lights veilig en onbezorgd gebruiken. Zo kun je nu ook duurzaam genieten van natuurlijk kaarslicht.

Ja. Wij gebruiken alleen 100% plantaardige wax zonder gebruik van dierlijke vetten.

Nee. Het kan zijn dat jouw huisdier of vogel onze plantaardige wax lekker vindt. Dit kan geen kwaad. Uiteraard is het niet de bedoeling dat onze theelichtjes worden gebruikt als dierenvoer. Advies is om ze buiten bereik van jouw huisdieren te houden. Echter in de winter kun je gerust een cupje buiten zetten om de wilde vogels te voorzien van extra plantaardige vetten.

LET OP: mocht jouw huisdier een theelichtje met cup en al hebben opgegeten raadplaag dan per direct de dierenarts.

Betaalmogelijkheden

Bij de check-out kun je kiezen naar welke betaalmogelijkheid jouw voorkeur uitgaat. Ideal voor een betaling via de bank (alleen in Nederland), Google Pay, Apple Pay, Sepa betalingen (buitenland), credit card of achteraf betaling met Klarna zijn allemaal mogelijk.

Ja, wij accepteren nagenoeg alle credit cards.

Verzenden & Retourneren

Wij verzenden naar Nederland, België en Luxemburg.

Wij maken gebruik van diverse verzendpartijen. Kijk bij de check-out welke mogelijkheden je hebt.

Ja. Indien je toch van de aankoop af wenst te zien, mag je de aankoop altijd binnen 14 dagen na ontvangst annuleren en terugsturen. Neem s.v.p. contact met ons op voor het retour label. De kosten voor het retourneren zijn wel voor eigen rekening. Indien het product ongeopend, compleet en onbeschadigd bij ons retour is gekomen zullen wij het bedrag dat je voor het product hebt betaald terugstorten (inclusief de oorspronkelijke verzendkosten).

Wij doen er alles aan om het geld uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerd artikel terug te storten op jouw rekening. Bij volledig schadevrij en compleet product betreft dit het volledige aanschafbedrag inclusief de oorspronkelijke verzendkosten (exclusief kosten voor retourneren). Indien blijkt dat er schade aan het product is of dat het product niet meer compleet of verkoopbaar is zullen wij in contact treden voor een passende oplossing.

Jouw vraag niet beantwoord?